Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Natalia Zaharescu-Radio Chişinău

18 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1571
Comentează add

Mai mulţi cetăţeni ruşi şi ucraineni suspectaţi că ar pregăti acţiuni de destabilizare a situaţiei din Republica Moldova, înaintea alegerilor din 30 noiembrie, au fost expulzaţi.

Mai mulţi cetăţeni străini, expulzaţi din Republica Moldova

natalia-zaharescu-radio-chisinau

Foto: ştirilocale.md.

Mai mulţi cetăţeni ruşi şi ucraineni suspectaţi că ar pregăti acţiuni de destabilizare a situaţiei din Republica Moldova, înaintea alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, au fost expulzaţi.

Procuratura Generală şi Serviciul de Informaţii şi Securitate de la Chişinău au efectuat săptămâna trecută o serie de percheziţii la domiciliile mai multor persoane suspectate de extremism.

În cadrul acestor acţiuni au fost confiscate sume de bani, inclusiv în valută străină, a căror provenienţă ar fi dubioasă, potrivit procurorilor.

Potrivit analiştilor de la Chişinău, autorităţile moldovene au sporit măsurile de securitate, în vederea prevenirii unor acţiuni destabilizatoare, în perioada de după alegerile din 30 noiembrie.

"Eu le consider acţiuni de profilaxie, care încearcă să prevină viitoare destabilizări, descurajarea organizării unor acţiuni de protest masive, în perioada imediat postelectorală. Destabilizarea ordinii în ţară este avută în vedere pe tot felul de structuri, servicii, state, care urmăresc anumite interese în regiuni", a declarat expertul IDIS "Viitorul", Corneliu Ciurea.

Potrivit unor informaţii, printre persoanele străine reţinute s-ar număra cetăţeni ruşi şi ucrainei suspectaţi de pregătirea unor acţiuni de destabilizare a situaţiei şi de implicare ilegală în campania electorală.

Cetăţenii străini au fost declaraţi persona non grata şi au fost expulzaţi de pe teritoriul Republicii Moldova - a anunţat Procuratura Generală, fără a oferi alte detalii. 


Etichete Republica MoldovaChişinăuProcuratura GeneralăServiciul de Informaţii şi Securitateexpulzăriruşiucrainenialegeridestabilizaresuspecţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live