Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Natalia Zaharescu-Radio Chişinău

20 Martie 2017
Vizualizari: 777
Comentează add

Autorităţile au explicat că a fost o greşeală a procurorilor care nu aflaseră despre amnistierea cetăţenilor acuzaţi că au încălcat regimul de şedere în Rusia

Mai mulţi cetăţeni ai R. Moldova au fost reţinuţi de procuratură rusă

natalia-zaharescu-radio-chisinau

   

Astăzi este ultima zi în care cetăţenii din Republica Moldova, care au încălcat regimul de şedere în Federaţia Rusă, îşi mai pot legaliza situaţia pe teritoriul acestei ţări, potrivit unei decizii a autorităţilor de la Moscova. Deocamdată nu se cunoaşte numărul celor care au beneficiat de această înlesnire oferită de autorităţile ruse, după cum transmite Natalia Zaharescu de la Radio Chişinău.

Mai mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova s-au pomenit în această perioadă de când a fost anunţată procedura de amnistiere că sunt reţinuţi de organele procuraturii ruseşti, în special cele din regiuni, a menţionat preşedintele Congresului diasporei moldoveneşti, Aleksandr Kalinin, care conduce şi comisia privind migraţia din cadrul administraţiei oraşului Moscova.

El a precizat că acest lucru se întâmpla pentru că nu se ştia despre procedura de amnistiere a cetăţenilor moldoveni. Din acelaşi motiv, moldovenii au întâlnit dificultăţi şi la perfectarea documentelor care le permit să muncească în Federaţia Rusă, după ce îşi legalizează prezenţa acolo, a explicat Aleksandr Kalinin.

Aleksandr Kalinin: "Aşa-numita procedură de amnistiere se desfăşoară la oficiile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, iar centrele care eliberează documentele ce oferă dreptul de a munci, acele patente, sunt nişte companii comerciale. Aceste centre nu ştiu despre procedura de amnistiere şi de aici au apărut problemele privind eliberarea acestor acte."

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei Republicii Moldova, Ion Ceban, afirmă că cetăţenii moldoveni nu ar trebui să se îngrijoreze, deoarece preşedintele Igor Dodon s-a înţeles cu preşedintele rus Vladimir Putin ca termenul să fie extins.


Etichete Rusiaamnistie a încălcărilor regimului de şedere în Rusiacetăţeni moldoveni arestaţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live