Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1880
Comentează add

Ministrul agriculturii Daniel Constantin spune că ajutorul financiar alocat tinerilor fermieri, în perioada 2014 - 2020, se va ridica la 630 de milioane de euro.

Mai mulţi bani pentru tinerii fermieri, din 2014

radiojurnal

Ministrul agriculturii, Daniel Constantin. Foto: www.madr.ro.

Ajutorul financiar pentru tinerii fermieri care vor să îşi deschidă o afacere în mediul rural ar putea creşte de la anul, a anunţat ministrul agriculturii, Daniel Constantin.

În prezent, acest ajutor este finanţat în proporţie de 80% din fonduri europene.

"Dacă până acum vorbeam de 40.000 de euro, acum (nr. ajutorul financiar) poate ajunge la 70.000, dar probabil că va fi undeva între 50.000 - 60.000 de euro, astfel încât să dăm posibilitatea la mai mulţi tineri să se instaleze în mediul rural" a spus ministrul agriculturii.

Daniel Constantin a precizat că dacă în 2007 - 2013 cunatumul sprijinului a fost de 300 de milioane de euro, în perioada 2014 - 2020 acesta se va ridica la 630 de milioane de euro.

"Am crescut considerabil aceste sume, tocmai pentru a-i ajuta pe tineri să rămână în satul românesc, să nu plece peste hotare, să aibă posibilitatea să îşi înfiinţeze o afacere aici" a subliniat ministrul agriculturii.

Obiectivul acestui sprijin financiar este creşterea veniturilor exploataţiilor agricole, creşterea numărului de tineri agricultori şi creşterea competitivităţii în domeniul agricol.


Etichete agriculturăfermieriDaniel Constantinfinanţareafacererural

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live