Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

4 Octombrie 2017
Vizualizari: 1010
Comentează add

Legea finanţării partidelor politice a fost modificat de plenul Camerei Deputaţilor ca for decizional

Mai mulţi bani pentru partide

iulia-gherman

Camera Deputaţilor, şedinţă de plen Foto. Arhivă.

Sumele direcţionate spre formaţiunile politice peste pragul prevăzut de lege nu se mai confiscă, a decis, astăzi, ca for decizional, plenul Camerei Deputaţilor prin modificarea  Legii Finanţării Partidelor.

Vor fi, în schimb, sancţionate cu amenzi care pot ajunge până la o sută de mii de lei persoanele care au făcut donaţii peste limita legală, dar şi partidele care le acceptă. PNL şi USR au votat împotrivă.

Deputatul liberal, Gabriel Andronache: "Oare aceste sume care rămân neutilizate, nu cumva ulterior vor fi folosite pentru a acoperi datorii din campania electorală, chiar dacă sumele respective au fost aduse în visteria unui partid politic cu încălcarea legii?

De asemenea, eliminarea reglementărilor referitoare la publicarea detaliată a conturilor de venituri şi cheltuieli afectează din punctul nostru de vedere principiul transparenţei, pe care Partidul Naţional Liberal l-a promovat şi de aceea se şi găseşte în corpul legii."

Potrivit noii legi, sursele de finaţare ale unui partid politic pot fi cotizaţii ale membrilor, donaţii, venituri din activităţi proprii, subvenţii de la bugetul de stat sau împrumuturi în bani de la persoane fizice şi juridice, notează redactorul nostru, Iulia Gherman.


Etichete Legea partidelor politiceCamera Deputaţilorvot finalopoziţia PNLUSR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live