Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Costi Dumăscu

30 Decembrie 2014
Vizualizari: 1279
Comentează add

Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, ca 2% din taxa pe jocurile de noroc să meargă la MTS, alte două procente la ministerul educaţiei şi 1% la ministerul culturii.

Mai mulţi bani pentru ministere din taxa pe jocurile de noroc

costi-dumascu

Foto: Arhivă.

Ministerul tineretului şi sportului va primi două procente din taxa pe jocurile de noroc, în urma modificării sistemului de împărţire a banilor din sumele colectate de stat pentru acordarea licenţei de organizare şi exploatare a acestor jocuri.

Noul sistem - decis de Guvern prin ordonanţă de urgenţă - prevede că şi ministerul educaţiei va primi, din aceeaşi sursă, tot 2%, în vreme ce un procent va merge la ministerul culturii, pentru Fondul cinematografic şi Programul de Restaurare a Monumentelor.

Alocarea pentru sport a unei cote din taxa pe jocurile de noroc a fost susţinută de mai multă vreme de oamenii apropiaţi fenomenului - transmite Agerpres.

Ion Ţiriac a cerut primul acest lucru, pe când era preşedintele Comitetului Olimpic Român, iar solicitarea a fost reluată insistent, în ultimii ani, de Octavian Murariu - şi el, fost preşedinte al Comitetului, în prezent doar membru. 


Etichete jocuri de norocimpozittaxăbugetministereeducaţiesportculturăGuvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live