Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

16 Februarie 2019
Vizualizari: 925
Comentează add

Programul pilot "Acţiunea prioritară pentru tratamentul intervenţional al AVC" - extins în 43 de spitale

Mai multe şanse pt pacienţii cu accident vascular cerebral ischemic acut

adriana-turea

 

Ministerul Sănătăţii a extins, în acest an, programul pilot "Acţiunea prioritară pentru tratamentul intervenţional al AVC", de la 10 spitale la 43, distribuite pe teritoriul a 36 de judeţe şi în Bucureşti.

Prin intermediul acestui program, pacienţii cu accident vascular cerebral ischemic acut pot beneficia de tratament prin tromboliză intravenoasă în primele 4 ore şi jumătate de la debutul simptomelor.

Astfel este deosebit de important să recunoaştem imediat semnele unui accident vascular cerebral, spune preşedintele Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei, profesor doctor Dafin Mureşan. 

Prof.dr. Dafin Mureşan: "Asimetria feţei, în special deficit în regiunea inferioară. Probleme cu mobilitatea membrului superior, probleme de forţă musculară, probleme de vorbire, tulburări de sensibilitate. Ameţelile, tulburările de echilibru majore, într-adevăr cu impact". 

Accidentul vascular celebral este o problemă majoră de sănătate publică în România. El reprezintă a doua cauză de mortalitate, dar şi de dizabilitate în rândul populaţiei. 


Etichete AVCministerul sanatatiiaccident vascular cerebral ischemic acuttromboliză intravenoasăDafin MureşanStudiul Neuroprotecţiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live