Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

27 Octombrie 2020
Vizualizari: 131
Comentează add

Ministerul Sănătății a raportat peste 52.000 de infectări și peste 270 de persoane decedate de vineri până luni.

Mai multe regiuni spaniole au intrat în carantină

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

 Madrid. Foto: Annamaria Damian.

Mai multe regiuni spaniole au intrat în carantină, după ce la sfârșitul săptămânii s-au înregistrat noi recorduri la numărul cazurilor de COVID-19.
 
Ministerul Sănătății a raportat peste 52.000 de infectări și peste 270 de persoane decedate de vineri până luni.
 
Spania este din nou în stare de urgență, începând de duminica trecută, cu excepția insulelor Canare, unde epidemia este controlată.
 
Corespondenţă din Madrid - Reporter: Annamaria Damian - Cu o rată de infectare de 410 cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni, cinci regiuni din nordul Spaniei au decis să intre în carantină, pentru a încerca oprirea răspândirii virusului. În Ţara Bascilor nu este permisă nici deplasarea între localități, iar în Navarra sunt interzise reuniunile cu persoane care nu fac parte din familia care conviețuiește.
 
Regiunea Catalonia va decide dacă impune o carantină totală pentru sfârșitul săptămânii sau o închidere de 15 zile.
 
Cu o presiune tot mai mare pe sistemul medical, doctorii au anunțat că intră astăzi în grevă generală pentru că se simt maltratați.
 
Este primul protest de acest fel în ultimii 25 de ani, care se va desfășura însă cu asigurarea a peste 80% din servicii pentru populație. Medicii spun că pandemia a descoperit toate deficiențele sistemului afectat de lipsa de investiții și de contractele precare ale profesioniștilor.
 
Această situație au suferit-o pacienții care nu au avut la dispoziție mijloace de bază necesare pentru asistența medicală - au precizat sindicatele din domeniu. Pentru a repara situația, guvernul a anunțat astăzi, odată cu aprobarea bugetului pentru anul viitor, care se discută chiar la această oră, o suplimentare pentru sănătate de 151%, adică peste trei miliarde de euro.
 

Etichete (II)Spaniacarantina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live