Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

3 Noiembrie 2020
Vizualizari: 115
Comentează add

Mai multe regiuni spaniole au închis activitățile neesențiale

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

  Madrid. Foto: Annamaria Damian.

Mai multe regiuni spaniole au închis activitățile neesențiale, restaurantele și sălile de sport.

Deocamdată, Guvernul central evită izolarea cetățenilor la domiciliu, solicitată de oficialitățile din mai multe regiuni. Transmite de la Madrid corespondenta noastră, Annamaria Damian.

Corespondenţă din Madrid - Reporter: Annamaria Damian - După ce, ieri, Spania a raportat peste 50.000 de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în weekend, regiunea Asturia a cerut Guvernului central permisiunea să impună o izolare la fel ca în luna martie.
 
Ministrul sănătății a răspuns, însă, că în principiu nu este nevoie de o măsură atât de dură şi că este nevoie de 10 sau chiar 15 zile pentru a vedea efectul restricțiilor de deplasare între regiuni, de interzicere a circulației persoanelor pe timpul nopții și de limitare a capacității în spații interioare.
 
În medie, rată infectărilor a ajuns în Spania la 521 de cazuri la 100.000 de locuitori, în creștere față de săptămâna trecută. Regiunea Castilla y León​​ a anunțat astăzi că închide, începând de vineri, restaurantele și sălile de sport şi interzice vizitele la căminele pentru persoane în vârstă din cauza numărului prea mare de infectări.
 
Cu o rată de peste 800 de cazuri la 100.000 de locuitori, această regiune prevede, pentru a compensa închiderea sectorului HoReCa, ajutoare de 73 de milioane de euro. Liderul regional a cerut limitarea la maxim a contactelor sociale în aceste zile, pentru a opri răspândirea virusului SARS-CoV-2.
 
(PH)

Etichete Spaniaactivitati neesentialeinchidere(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live