Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Darie, Vaslui

19 Iunie 2020
Vizualizari: 217
Comentează add

Mai multe proiecte de infrastructură sunt întârziate în județul Vaslui

alina-darie-vaslui

   Foto: Arhivă.

Mai multe proiecte de infrastructură sunt întârziate în județul Vaslui din cauza lipsei de forță de muncă.

Deși sunt deschise multe șantiere de lucru cu fonduri europene sau locale, ritmul lucrărilor este unul încetinit. În prezent, salariu minim în construcții este de 3.200 de lei pentru fiecare angajat. Mai multe aflăm de la corespondenta RRA, Alina Darie:

Reporter: Revenirea în țară a unui număr mare de români din diaspora, odată cu declanșarea pandemiei de coronavirus, a făcut ca speranțele angajatorilor locali din județul Vaslui să crească în privința rezolvării crizei de forță de muncă.
 
Primarul municipiului reședință de județ, Vasile Pavăl, susține însă că mulți dintre cei care au revenit acasă au plecat înapoi la muncă în țările Uniunii Europene și firmele, mai cu seamă cele de construcții, se descurcă greu cu angajați puțini.
 
Din acest motiv, de pildă, proiectele cu finanțare europeană de aproape 50 de milioane de euro din municipiul Vaslui, dar și cele cu finanțare locală, au un ritm încetinit.
 
Construirea unei creșe, a unei grădinițe, extinderea rețelelor de transport local sau amenajarea trotuarelor în unele zone toate se confruntă cu problema forței de muncă insuficiente.
 
(PH)

Etichete Vasluiinfrastructuraforta de munca(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live