Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioan Suciu

5 Februarie 2015
Vizualizari: 1406
Comentează add

Autorităţile din mai multe localităţi din judeţul Arad se confruntă în acest an cu probleme bugetare şi sunt nevoite să renunţe la o serie de proiecte.

Mai multe localităţi din judeţul Arad au probleme cu banii

ioan-suciu

Panoramă a oraşului Nădlac, judeţul Arad. Foto: wikipedia.org.

Mai multe localităţi din judeţul Arad se confruntă în acest an cu probleme bugetare.

Autorităţile locale spun că sunt nevoite să renunţe la o serie de proiecte din lipsa banilor.

Primăria oraşului Nădlac din judeţul Arad doreşte să renunţe la serviciul SMURD şi la Centrul de zi pentru copii cu nevoi speciale pentru a-şi acoperi cheltuielile din acest an.

S-a ajuns în această situaţie ca urmare a noii modalităţi de împărţire a banilor de la buget, spune primarul Vasile Ciceac.

"N-am crezut niciodată că vom fi nevoiţi să luăm aceste măsuri. S-ar putea să fie varianta cealaltă. De la ora 10:00 seara, până la ora 5:00 dimineaţa oraşul Nădlac să rămână în beznă şi, când vei intra din Ungaria, să vezi că s-a întâmplat ceva. Dar oare de ce?", a spus Vasile Ciceac.

La proiecte sociale şi economice de importanţă majoră va renunţa şi Primăria oarşului Ineu, din judeţul Arad, apreciază primarul oraşului Ineu, Călin Abrudan.

"Să repare cât mai repede greşeala aceasta, care bulversează bunul mers economic în viitorul apropiat pe toată România. Trebuie să îl încurajăm pe cel care lucrează şi nu să îl descurajăm, ca să egalizăm sărăcia şi să promovăm haiducia. Cam acest lucru se întâmplă astăzi", a spus Călin Abrudan.

Autorităţile judeţene consideră că, prin noua lege a bugetului de stat, comunele şi oraşele se văd în postura de a nu avea bani pentru a cofinanţa proiecte europene, unde contribuţia tuturor unităţilor administrativ-teritoriale este de până la două milioane de euro. 


Etichete ştiri vestAradlocalităţibugetautorităţibaniNădlacIneuproiecteCălin AbrudanVasile Ciceac

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live