Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 16 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Darie, Vaslui

7 August 2021
Vizualizari: 334
Comentează add

La Iași, mai mulți arbori s-au prăbușit peste calea ferată, perturbând circulația feroviară. În municipiul Tecuci, mai multe străzi au fost inundate.

Mai multe județe au fost afectate de furtuni

alina-darie-vaslui

 Arhivă Foto: Maria Mandita.

Mai multe județe ale țării au fost afectate de furtuni.

În Prahova și în localități din Moldova, vântul puternic a avariat rețelele de electricitate, iar echipele de intervenție au fost pe teren.

În Gorj, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au intervenit pentru a degaja copacii și acoperișurile căzute, care au distrus mai multe autoturisme.

La Iași, mai mulți arbori s-au prăbușit peste calea ferată, perturbând circulația feroviară. În municipiul Tecuci, mai multe străzi au fost inundate.

Vijeliile au produs pagube însemnate și în localități din Vaslui.

Municipiul Bârlad a fost cel mai afectat întrucât apa a păstruns în 120 de case, dar și în subsolurile instituțiilor precum primăria, spitalul și judecătoria, dar și într-o grădiniță.
 
La primărie, de pildă, apa a acoperit complet un garaj în care erau mai multe vehicule, a distrus o parte din arhiva instituției, dar și câteva transformatoare electrice.
 
Și în comuna Zorleni au fost probleme grave generate de precipitațiile abundente de peste 80 l pe metru pătrat.
 
Peste 30 de case au fost inundate, multe animale au fost înecate, iar recoltele abia adunate de oamenii în gospodării au fost luate de ape.
 
Primarul Paula Hultoană a cerut sprijinul voluntarilor care vor să vină să ajute la decolmatarea șanțurilor și rigolelor pline de mâl, întrucât în următoarele zile, dacă vor mai cădea precipitații, există riscul unor noi inundații.
 
Prefectura Vaslui a anunțat că va centraliza toate pagubele produse în județ și va prezenta Guvernului un raport detaliat.

Etichete furtuniinundatii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live