Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ROMANILOR Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constanţa Comănici

21 Octombrie 2020
Vizualizari: 327
Comentează add

Cercetători britanici din mai multe institute de sănătate vor lucra împreună pentru a încerca obținerea vaccinului împotriva COVID-19.

Mai multe institute britanice vor lucra împreună pentru găsirea unui vaccin

constanta-comanici

Pentru prima oară în lume cercetătorii britanici din mai multe institute de sănătate vor încerca să realizeze un studiu cu scopul de a accelera cercetările pentru obținerea vaccinului împotriva COVID-19.

Un grup de voluntari va primi doze cu noul coronavirus, iar cei implicați în proiect speră să diminueze răspândirea bolii, să îi atenueze efectele și să reducă numărul deceselor.

Într-o primă etapă vor fi selectaţi voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, fără boli asociate, precum cele de inimă, diabet sau obezitate.

Mai întâi, medicii vor folosi doze controale de virus, apoi vor testa vaccinul, pentru a vedea dacă previne boala.

Cercetătorii vor urmări reacţia organismului uman la diferite doze de virus. Coordonatorul proiectului a mai declarat pentru BBC că astfel de studii se fac de mai bine de 10 ani, folosind alte tipuri de virusuri respiratorii, și că ele nu sunt lipsite de riscuri, dar echipa sa va face tot posibilul să le reducă.

Testele se vor desfășura la Royal Free Hospital și vor fi conduse de o companie de cercetare medicală specializată în desfășurarea de astfel de texte, în parteneriat cu Imperial College.

Guvernul britanic a alocat peste 33 de milioane de lire sterline pentru această cercetare.


Etichete (ii)cercetatoribritanicicovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live