Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Iunie 2015
Vizualizari: 965
Comentează add

Federaţia asociaţiilor de români din Europa critică afirmaţia ministrului de externe al Austriei pe tema alocaţiilor destinate lucrătorilor intracomunitari, cu referire la România.

Mai multe asociații de români critică afirmațiile ministrului austriac Kurz

radiojurnal

Sebastian Kurz (28 de ani) este cel mai tânăr ministru de externe din UE. Foto: Arhiva/dailystormer.com.

Federaţia asociaţiilor de români din Europa critică afirmaţiile ministrului de externe al Austriei pe tema alocaţiilor destinate lucrătorilor intracomunitari, cu referire expresă la România.

Într-un comunicat al organizaţiei difuzat astăzi, se precizează că discuţia despre copiii români este total nejustificată, în contextul în care datele oficiale plasează ţara noastră pe locul al cincilea după Ungaria, Slovacia, Polonia  şi Slovenia din punctul de vedere al cetăţenilor intracomunitari care beneficiază de asistenţă socială în Austria.

În textul semnat de preşedintele fedaraţiei, Daniel Tecu, se menţionează, totodată, că libera circulaţie a persoanelor şi muncitorilor este un principiu fundamental al Uniunii Europene, iar accesul la serviciile sociale nu trebuie acordat discriminatoriu.

Recent, ministrul de externe austriac, Sebastian Kurz, s-a declarat nemulţumit că Austria a plătit 206 milioane de euro în 2013 pentru alocaţiile copiilor lucrătorilor intracomunitari şi că i se pare inadmisibil ca statul austriac să plătească 160 euro drept alocaţie unui copil român ai cărui părinţi lucrează în Austria, în timp ce în România ar primi doar nouă euro.


Etichete discriminaredisporaSebastian KurzDaniel TecuAustriascandalul alocatiilor din Austria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live