Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Ianuarie 2018
Vizualizari: 784
Comentează add

Sprijinul faţă de reformele cerute de aderarea rămâne mare: 65% dintre respondenţi cred că ele ar trebui aplicate indiferent de aderarea la organizaţie, spre binele cetăţenilor.

Mai bine de jumătate din populaţia Serbiei ar vota pentru aderarea la UE

radiojurnal

Drapelul Serbiei.          Foto: pixabay.com. 

Aproximativ 52 la sută dintre sârbi ar vota în favoarea aderării la Uniunea Europeană, în timp ce aproape un sfert - 24 la sută - s-ar pronunţa împotriva intrării ţării lor în Uniune, dacă mâine s-ar organiza un referendum pe această temă, arată un sondaj realizat de Ministerul sârb al Integrării Europene.

După cum relatează agenţia Tanjug, sprijinul faţă de reformele cerute de aderarea europeană rămâne foarte mare: 65 la sută dintre respondenţi cred că ele ar trebui aplicate indiferent de aderarea la organizaţie, spre binele cetăţenilor şi al ţării.

Acelaşi sondaj arată că aproximativ 19 procente dintre sârbi sunt de părere că aderarea la Uniune va spori şansele oamenilor de a găsi un loc de muncă, 15 la sută cred că le va oferi tinerilor perspective mai bune, iar 13 la sută consideră că intrarea în Uniune va fi o ocazie pentru a transforma ţara lor într-un stat de drept.


Etichete TanjugSerbiaUEaderarereformesondajsprijin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live