Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ramona Alexandrescu

15 Iulie 2016
Vizualizari: 1024
Comentează add

Ministrul Petre Tobă a cerut maximă atenție la evenimentele și manifestările publice din această perioadă.

MAI a luat măsuri preventive pentru gestionarea situațiilor de urgență

ramona-alexandrescu

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă. Foto: gov.ro.

Astazi ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a convocat o videoconferință cu prefecții și șefii structurilor operative ale MAI având ca subiect măsurile dispuse în contextul avertizărilor meteorologice și hidrologice, dar și gestionarea în condiții de siguranță a evenimentelor și manifestărilor publice care se vor desfășura în perioada următoare.

În prima parte a videoconferinței la care au participat și reprezentanți ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Administrației Naționale Apele Române, Administrației Naționale de Meteorologie și ai Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, au fost analizate posibilele efecte ale fenomenelor meteorologice prognozate pentru zilele următoare, fiind dispusă activarea comitetelor județene pentru situații de urgență, mobilizarea unor efective suplimentare de intervenție și începerea unor manevre de forțe și mijloace logistice către județele unde există risc de inundații.

Ministrul afacerilor interne a atenționat toți prefecții din zonele vizate de avertizările de fenomene meteorologice periculoase să dispună măsuri preventive de informare a populației, în special a turiștilor aflați în zonele din sud-vestul țării și să fie pregătiți să acționeze rapid în cazul apariției unor situații de urgență.

Având în vedere că cele mai intense fenomene meteorologice sunt prognozate a se manifesta în județele Caraș Severin, Mehedinți și Gorj, din dispoziția ministrului Petre Tobă un elicopter de mare capacitate al MAI se va deplasa la Craiova pentru a fi la dispoziția structurilor de intervenție din zonă. De asemenea, în cursul zilei de astăzi vor începe manevre de forțe, inclusiv trimiterea de pompe de evacuare a apei din județele unde nu sunt probleme către zonele cu risc de inundații.

MAI are pregătiți de intervenție aproape 7.000 de pompieri și polițiști pentru a acționa în sprijinul populației. Situația din țară va fi monitorizată permanent de Centrul Național de Conducere Integrată, care funcționează în regim 24 de ore din 24, în sediul MAI.


Etichete MAIministrul afacerilor internePetre Tobăavertizări meteorologice și hidrologice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live