Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

Joi, 25 Noiembrie 2021
Vizualizari: 63
Comentează add

Mai multe organizații ale societății civile au publicat un manifest intitulat "Noi nu abandonăm România".

Mai multe organizații ale societății civile au publicat un manifest

florin-lepadatu

 Foto: captură video.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - În contextul formării noii coaliții guvernamentale, mai multe organizații ale societății civile au publicat ieri un manifest intitulat "Noi nu abandonăm România".

În documentul care este adresat celor care dețin puterea în stat se vorbește despre trădarea votului popular și restaurație.

Semnatarii afirmă că, prin readucerea la putere a partidului care a reprimat manifestațiile din 10 august 2018, este desăvârșită violența de atunci și avertizează că orice încălcare a așa-numitelor linii roșii va fi imediat sancționată.

Ei susțin în continuare revendicările pentru care s-a protestat în ultimii ani: desființarea Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție, revenirea la alegerea primarilor în două tururi, desființarea pensiilor speciale, un guvern fără dosare penale, depolitizarea instituțiilor statului, prin instalarea criteriilor competenței și a meritocrației în selecție, transparența totală a cheltuirii banilor publici din programele PNDL și PNRR.


Etichete oamenipopulaţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live