Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

15 Septembrie 2019
Vizualizari: 327
Comentează add

Liderul Autorității de la Ramallah a declarat că medicii palestinieni au calificările necesare și nu este necesar ca bolnavii să meargă în străinătate pentru îngrijiri medicale.

Mahmoud Abbas nu doreşte ca palestinienii să mai fie trataţi în străinătate

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Liderul Autorităţii palestiniene, Mahmoud Abbas. Foto: Arhivă Reuters.

Liderul Autorității de la Ramallah a declarat că medicii palestinieni au calificările necesare și nu este necesar ca bolnavii să meargă în străinătate pentru îngrijiri medicale. Dragoș Ciocârlan relatează. 

Reporter: Preşedintele Mahmoud Abbas i-a cerut ministrului palestinian al sănătății ca în termen de un an niciun pacient să nu mai primească îngrijiri medicale în străinătate și a promis dotarea cu echipamentele care lipsesc. La inaugurarea unui spital privat din Ramallah Mahmoud Abbas a mai spus că nu dorește ca palestinienii să fie tratați în Israel sau Statele Unite.

Din luna martie, Autoritatea Palestiniană a anunțat că nu mai suportă tratamente medicale în Israel. Surse din Cisiordania au indicat că în teritoriile palestiniene situația medicală de urgență este gravă și pacienții nu beneficiază de tratamentele esențiale. Mortalitatea în rândul bebelușilor din statele și orașele Autorității Palestiniene este foarte ridicată, potrivit semnalelor pe care le-a primit directorul Centrului de Pediatrie de la clinica Sheba din Israel.

Mahmoud Abbas a declarat, potrivit agenției Wafa, că palestinienii au studiat în lumea arabă și nearabă și sunt calificați în domeniul medical. Într-un interval de 5 ani, peste 42.000 de palestinieni au fost îngrijiți în spitalele israeliene.


Etichete Palestinamahmoud abbasspitaletratamentstrainatate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live