Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

12 Iunie 2010
Vizualizari: 2307
Comentează add

Turneul Regilor ajunge la nivelul său de vârf prin participarea numărului 1 din lume, norvegianul Magnus Carlsen, care la numai 19 ani, are un rating de 2813.

Magnus Carlsen, în România la "Turneul Regilor" la şah

ionut-dragu

Cel mai bine cotat jucător de şah, norvegianul Magnus Carlsen.

Cea de-a patra ediţie a celei mai puternice întreceri de şah desfăşurată în România, Turneul Regilor, va începe duminică la Mediaş.

Potrivit Agerpres, după două ediţii dedicate gloriilor anilor 1980-1990 şi după o a treia ediţie care a însemnat un puternic concurs de categoria XX, Turneul Regilor atinge acum nivelul său de vârf (medie rating: 2742), prin participarea numărului 1 din lume, norvegianul Magnus Carlsen, care la numai 19 ani, are un rating de 2813.

Printre cei prezenţi la Turneul Regilor se regăsesc Boris Ghelfand din Israel, ocupantul locului 11 mondial cu un rating 2741, Teimour Radjabov din Azerbaidjan, ocupantul locului 13 mondial cu un rating 2740, Ruslan Ponomariov din Ucraina, ocupantul locului 18 mondial cu un rating 2733, ocupantul locului 8 mondial, Wang Yue din China cu un rating de 2752 şi cel mai bun jucător român, ocupantul locului 59 mondial, Liviu-Dieter Nisipeanu.

  

Turneul are loc la Centrul de Documentare şi Informare Gaze Naturale din Mediaş, sub egida Romgaz, fiind organizat de Asociaţia Clubul de Şah "Elisabeta Polihroniade''.

Duminică va avea loc festivitatea de deschidere, iar luni este programată prima rundă.

Turneul îşi va desemna câştigătorii pe 25 iunie.


Etichete şahTurneul RegilorElisabeta PolihroniadeLiviu-Dieter NisipeanuMagnus CarlsenRomânia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live