Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

30 August 2010
Vizualizari: 2762
Comentează add

Numărul 1 mondial în clasamentul Elo a obţinut o victorie şi o remiză împotriva campionului mondial la şah, Viswanathan Anand, la turneul de şah rapid Arctic Securities Chess Stars.

Magnus Carlsen câştigă turneul de şah din Norvegia

paul-poterasi

Numărul 1 mondial în clasamentul ELO, Magnus Carlsen. Foto: AFP.

Numărul unu în clasamentul mondial la şah, Magnus Carlsen, a câştigat turneul de şah rapid Arctic Securities Chess Stars după ce a obţinut o victorie şi o remiză împotriva campionului mondial la şah, Viswanathan Anand, în finala mare a turneului.

Medalia de bronz i-a revenit numărului doi la şah din Norvegia, Jon Ludvig Hammer, care s-a impus în finala mică (o victorie şi o remiză) în faţa celei mai bune jucătoare de şah din lume, Judit Polgar.

Turneul de şah rapid Arctic Securities Chess Star a fost organizat în Norvegia, la Kristiansund.

Turneul a început sâmbătă şi s-a încheiat luni cu finalele.

În prima etapă, fiecare participant a jucat împotriva celorlalţi câte două partide şi a avut la dipoziţie câte 20 de minute pentru fiecare partidă plus extra câte 10 secunde pentru fiecare mutare.

După prima etapă clasamentul în cadrul turneului Arctic Securities Chess Stars a fost următorul: 1. Viswanathan Anand 5 pct; 2. Magnus Carlsen 3.5 pct; 3. Jon Ludvig Hammer 2 pct; 4. Judit Polgar 1,5.


Magnus Carlsen, născut la data de 30 Noiembrie 1990, este la momentul de faţă cel mai bun şahist din lume, conform listei FIDE realizată la 1 Ianuarie 2010 cu un punctaj Elo de 2810.


Magnus Carlsen a devenit numărul 1 mondial la 1 ianuarie 2010, după două excelente rezultate.


În noiembrie 2009 s-a clasat pe locul 2-3 la Memorialul Mihail Tal de la Moscova, turneu câştigat de rusul Vladimir Kramnik. Apoi în decembrie 2009 a câştigat London Chess Classic, secondat fiind de Vladimir Kramnik.


Etichete şahturneuNorvegiaMagnus CarlsenViswanathan AnandJudit PolgarJon Ludvig HammerArctic Securities Chess Stars

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live