Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Martie 2019
Vizualizari: 361
Comentează add

Aproximativ 150 de magistraţi au protestat în tăcere pe scările Palatului de Justiţie din Bucureşti.

Magistraţii au protestat în tăcere la Palatul de Justiţie din București

radiojurnal

Magistraţii au protestat în tăcere la Palatul de Justiţie din București. Foto: Arhivă/ Agerpres

Aproximativ 150 de magistraţi - procurori şi judecători - au protestat în tăcere în această seară pe scările Palatului de Justiţie din Bucureşti.

Ei purtau foi de hârtie pe care scria "Respectaţi independenţa justiţiei" şi "Respectaţi statul de drept". 

Potrivit reporterului RRA Florentina Varga, câteva zeci de bucureşteni aflaţi pe malul Dâmboviţei i-au susţinut pe magistraţi şi au scandat lozinci antiguvernamentale.

Între timp, Secţia pentru Judecători din CSM a dezbătut scrisorile transmise de preşedinţii şi vicepreşedinţii de tribunal şi curte de apel din Romania, care se delimitează de protestele magistraţilor din întreaga ţara faţă de Ordonanţa de urgenţă 7.

La finalul sedinţei, secţia a transmis un comunicat în care precizează că va analiza toate problemele ridicate în cadrul adunărilor generale ale instanţelor judecătoreşti care fac obiectul hotărârilor adoptate de acestea în ultima perioadă, precum şi aspectele semnalate în cele două scrisori deschise şi va întreprinde toate demersurile legale pentru apărarea şi garantarea independenţei justiţiei, urmând să adopte reacţii instituţionale în acest sens, a transmis reporterul RRA Diana Surdu.

Totodată, Secţia pentru Judecători adresează un apel la responsabilitate şi echilibru către întregul corp al judecătorilor, chemându-i pe aceştia să susţină Consiliul Superior al Magistraturii în adoptarea unei poziţii comune şi unitare în vederea îndeplinirii rolului său constituţional.


Etichete magistratiprotest

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live