Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

9 Decembrie 2015
Vizualizari: 2337
Comentează add

Metrorex mai pune încă trei luni de întârziere la metroul din Drumul Taberei, amânările ajungând astfel la aproape 2 ani.

Magistrala de metrou din Drumul Taberei ”va fi deschisă în martie 2017”

alex-lancuzov

Foto: Alex Lancuzov

Metrorex mai pune încă trei luni de întârziere la metroul din Drumul Taberei, amânările ajungând astfel la aproape 2 ani.

Magistrala de metrou din cartierul bucureștean Drumul Taberei va fi inaugurată în martie 2017 – cu o întârziere suplimentară de trei luni față de ultimul termen asumat – luna decembrie a anului viitor. Metrorex explică această nouă întârziere prin perioada obligatorie de trei luni în care se vor efectua probe tehnologice dar fără călători, deși în ultimele luni bucureștenii au fost asigurați că vor circula între stațiile Eroilor 2 și Valea Ialomiței peste cel mult un an.

Șapte din cele zece stații ale magistralei de metrou din cartierul bucureștean Drumul Taberei au structura de rezistență finalizată și va începe montarea instalațiilor și a căii de rulare însă la stațiile Râul Doamnei, Parc Drumul Taberei și Eroilor 2 sunt întârzieri mai mari și restricțiile de circulație (de la suprafață) nu vor fi ridicate în această iarnă.  În pregătire pentru ridicarea progresivă a restricțiilor sunt stațiile Romancierilor și Brâncuși. Stațiile avansate sunt : Valea Ialomiței, Romancierilor Brâncuși, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont și Academia Militară (aceasta din urmă se va închide la final după evacuarea instalațiilor).  

Probleme suplimentare la stația Drumul Taberei au apărut și din cauza Primăriei Generale care nu a eliberat un aviz pentru defrișarea unor arbori a spus directorul de investiții de la Metrorex Constantin Mustățea. În privința reluării circulației fără restricții în zona Valea Ialomiței, oficialul Metrorex a precizat că mai așteaptă câteva aprobări pentru relocarea utilităților de energie electrică. Tunelele sunt finalizate în proporție de 90 % dar mai sunt lucrări la tronsoanele de legătură cu Magistrala 1 unde se subtraversează Dâmbovița.

Magistrala V de Metrou Eroilor 2 –Valea Ialomiței are 10 stații, o lungime de 6,8 km. și potrivit estimărilor va transporta până la 50 de mii de călători pe oră. Magistrala costă 570 de milioane de euro, fiind realizată cu finanțare europeană.Următoarele secțiuni ale magistralei sunt Eroilor 2 -Iancului 500 milioane de euro și Iancului –Pantelimon 470 milioane de euro.FOTO Statia si depoul Valea Ialomitei


Etichete Magistrala de metrou din Drumul TabereiamânăriîntârzieriEroilor 2Valea IalomițeiȘtiri București

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live