Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

22 Ianuarie 2018
Vizualizari: 2891
Comentează add

Magistrala de metrou din Drumul Taberei nu va fi inaugurată nici anul acesta. Noul termen oficial: trimestrul I 2019.

Magistrala de metrou din Drumul Taberei "nu va fi inaugurată nici în 2018"

alex-lancuzov

Şantierul metroului din Drumul Taberei. Foto: Arhiva/Alexandru Lancuzov.

Magistrala de metrou din cartierul bucureștean Drumul Taberei nu poate fi inaugurată până la sfârșitul anului conform estimărilor anterioare, noul termen oficial pentru punerea în circulație -cu călători - fiind trimestrul I al anului 2019.

Deși lucrările la stații și tuneluri au un stadiu fizic de execuție de cca. 95-96 % încă nu este semnat contractul pentru automatizarea și siguranța circulației, contract a cărui durată este de 9 luni după cum a explicat în exclusivitate pentru RRA, directorul general al Companiei Metrorex, Ion Constantinescu :


,,Avem în derulare procedura de achiziţie a sistemului de siguranţă şi automatizare a traficului, o componentă extrem de importantă şi indispensabilă în derularea unui transport sigur pe această magistrală. Estimăm că până la finele semestrului I, al acestui an, să putem finaliza această achiziţie, să semnăm un contract.


Reporter: Ce durată are acest contract pentru automatizarea şi siguranţa circulaţiei?


Ion Constantinescu: Durata acestui contract se situează undeva la maxim nouă luni. Probele tehnologice estimez că ar putea să dureze până la trei luni, ceea ce înseamnă că în trimestrul I al anului 2019 să punem în funcţie această magistrală cu călători.”
 
Magistrala V de metrou din Drumul Taberei care va deservi un bazin de aprox. 300 000 de locuitori este cel mai important proiect de infrastructură de transport urban care se execută în România, lucrările cu finanțare europeană au început în 2012 și aveau termen de finalizare 3 ani.
 
De asemenea directorul Metrorex a mai precizat că cel târziu în luna mai va fi inaugurată parcarea pentru navetiști de la Străulești, în N-V Capitalei, o parcare cu aprox. 600 de locuri care cuprinde și un nod intermodal pentru conexiunea cu liniile RATB.


Etichete exclusiv radiometroudrumul tabereimetrorexion constantinescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live