Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

15 August 2011
Vizualizari: 1686
Comentează add

Decizia a fost luată de către inspectorii de la Protecţia Consumatorului din Râmnicu Vâlcea.

Magazinele de vise, închise

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

Închiderea celor două magazine de vise din Râmnicu Vâlcea va fi valabilă pentru un an de zile, după cum ne-au precizat cei de la OPC. Până atunci, însă, cu toţii, nu numai cei din Vâlcea, ci şi din întreaga ţară aşteaptă acea lege menită a interzice comercializarea produselor care au făcut ca şi la Vâlcea, zeci de tineri să ajungă în comă la spital.

Fără această lege, autorităţile sunt legate de mâini. Un exemplu în acest sens este cazul de acum un an de zile când prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu, a decis, în urma unui control realizat împreună cu reprezentanţi de la Garda Financiară, Poliţie, Protecţia Consumatorului şi de la Direcţia de Sănătate Publică închiderea celor cinci magazine care funcţionau atunci în Râmnicu Vâlcea şi a celor două de la Drăgăşani. Acestea nu au stat închise decât trei luni de zile întrucât legea a permis deţinătorilor acestor magazine redeschiderea spaţiilor furnizoare de vise.

În tot acest timp, autorităţile cu continuat controalele la cele două magazine rămase deschise în ciuda tuturor verificărilor, magazine de unde s-au ridicat foarte mult pliculeţe spre analiză, dar unde s-au aplicat şi foarte multe amenzi. Acestea din urmă erau plătite, în ultimele luni, în mai puţin de 24 de ore „graţie" numărului ridicat al consumatorilor de halucinogene, dar şi al preţurilor tot mai scăzute pentru a-i atrage pe tineri.

Din păcate, însă, o dată închise şi utimele două magazine din Râmnicu Vâlcea, autorităţile sunt de părere că acest fenomen nu a fost stopat întrucât vânzarea prin intermediul magazinelor a fost înlocuită de mult cu cea prin internet. 

Tot ce a mai rămâne în acestea situaţii este intervenţia părinţilor, a cadrelor didactice, dar şi a tuturor autorităţilor pentru a-i sprijini pe aceşti tineri care îşi găsesc împlinirea unor vise de scurtă durată prin consumarea etnobotanicelor....rămâne însă în aşteptare şi legea de interzicere a acestor ierburi, ne-a informat Ana Maria Cîrstea.
 
 


Etichete etnobotanicemagazine de viseVâlcea

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live