Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

14 Octombrie 2014
Vizualizari: 1246
Comentează add

Ministerul rus al afacerilor externe critică decizia CNA din R. Moldova de a sancţiona posturile de televiziune care au preluat programele de ştiri ale unor posturi ruseşti.

MAE rus: Deciziile CNA din R. Moldova provoacă nedumerire

alexandru-beleavski-moscova

Emisiune la Rusia 24. Foto: captură youtube.com

Ministerul rus al afacerilor externe critică decizia Consiliului Audiovizualului din Republica Moldova de a sancţiona mai multe posturi de televiziune pentru preluarea programelor de ştiri ale unor posturi ruseşti.

Moscova consideră că scopul real al acestei decizii, ce contravine Convenţiei europene pentru drepturile omului, constă în reducerea prezenţei informaţionale ruse în Republica Moldova, prezenţă care, menţionează comentariul, este cerută de societatea moldovenească.

Ministerul rus de externe subliniază că apelurile comunităţii media de a efectua un control similar şi al emisiunilor posturilor ucrainene şi româneşti preluate în Republica Moldova au rămas fără răspuns.

În acest context, comentariul atrage atenţia că monitorizarea emisiunilor posturilor ruseşti a fost urmare a sesizării din partea unei asociaţii ce are ca parteneri Misiunile diplomatice ale SUA şi UE la Chişinău.

În opinia Moscovei, acest lucru ar indica o manipulare organizată de forţe politice ostile, care doresc să îşi aducă astfel aportul la războiul informaţional declanşat de Occident împotriva Rusiei.

Totodată, Moscova consideră ipocrite şi provocând o porfundă nedumerire încercările autorităţilor de la Chişinău de a prezenta cenzurarea şi intervenţia în politica editorială a mass media din propria lor ţară ca măsuri de întărire şi apărare a drepturilor politice. 


Etichete Republica MoldovaaudiovizualMoscovaMAEcriticimass-mediaSUAUERusiateleviziuniştiripreluaresancţiuni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live