Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

30 August 2018
Vizualizari: 416
Comentează add

România continuă campania de promovare a candidaturii pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU.

MAE: România continuă campania pentru Consiliul de Securitate ONU

radu-dobritoiu

România îşi va continua campania de promovare a candidaturii pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite, un "obiectiv important de politică externă", informează Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, "o susţinere solidă din partea clasei politice şi a societăţii româneşti în ansamblul său, inclusiv a mass-media, consolidează şansele unei reuşite".

Precizarea este transmisă ca urmare informaţiilor apărute în presă potrivit cărora România ar fi pierdut locul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU.

În context, ministerul român aminteşte că România şi-a depus în 2006 candidatura pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru intervalul 2020 - 2021, pe locul alocat Grupului Est-European din care ţara noastră face parte. Alegerile pentru acest mandat vor avea loc în cadrul Adunării Generale a ONU, în iunie 2019.

În conformitate cu prevederile Cartei ONU, Capitolul IV, art. 18, mandatul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate se poate obţine numai în urma votului din cadrul Adunării Generale, cu susţinerea din partea a două treimi din statele membre ONU, care în prezent sunt în număr de 193, arată MAE.
 


Etichete CS ONUloc in CS ONUConsiliul de Securitate ONU

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live