Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Bîrsan, Miercurea Ciuc

14 August 2013
Vizualizari: 1089
Comentează add

Ministrul de externe respinge acuzaţiile aduse unor diplomaţi români de reprezentanţii comunităţilor româneşti de pe Valea Timocului, din Serbia şi din Bulgaria.

MAE respinge acuzaţiile aduse unor diplomaţi români

angela-birsan-miercurea-ciuc

Foto: Arhivă Agerpres. Foto: Arhivă Agerpres.

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, respinge acuzaţiile aduse unor diplomaţi români de reprezentanţii comunităţilor româneşti de pe Valea Timocului, din Serbia şi din Bulgaria.

Prezent astăzi la lucrările Universităţii de Vară a românilor de pretutindeni de la Izvoru Mureşului, Titus Corlăţean a făcut apel la dialog. 

"Nu voi accepta ca aceste probleme personale ale unora dintre oamenii de acolo, pe care noi dorim să-i sprijinim pentru prezervarea identităţii naţionale româneşti, să fie transferate ambasadelor şi consulatelor româneşti. Acest lucru nu-l accept.

"Diplomaţii români şi-au făcut şi-şi fac datoria, însă nici ei nu trebuie să fie puşi în situaţii dificile, atunci când tratează o situaţie complicată, uneori conflictuală, între diferitele asociaţii româneşti şi între diferiţii lideri", a mai spus Titus Corlăţean. 

Recent, reprezentanţii românilor de pe Valea Timocului, precum şi cei din Bulgaria, i-au solicitat ministrului de externe retragerea a doi diplomaţi români din aceste zone, pe care îi acuză că nu s-ar implica în acţiuni de păstrare a identităţii naţionale.
 


Etichete Valea TimoculuiBulgariaBisericii Ortodoxe RomâneBoian AlexandroviciTitus CorlăţeandiplomaţiMAE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live