Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

15 Septembrie 2015
Vizualizari: 1271
Comentează add

Ambasada României la Budapesta a solicitat MAE ungar o întrevedere pentru a reitera poziţia fermă a României faţă de intenţia părţii ungare de a ridica un gard la frontieră.

MAE reacţioneză faţă de "construcţia gardului la graniţa româno-maghiară"

carmen-gavrila

Bogdan Aurescu: Foto: Arhivă 

Ambasada României la Budapesta a solicitat Ministerului de Externe ungar, în cursul zilei de astăzi, o întrevedere pentru a reitera poziţia fermă a României faţă de intenţia părţii ungare de a ridica un gard la frontiera cu ţara noastră şi pentru a cere explicaţii suplimentare referitoare la această iniţiativă. 
 
MAE român a reacţionat deja public faţă de intenţia părţii ungare, partea română apreciind că ridicarea unui gard între două state membre ale Uniunii Europene şi care sunt parteneri strategici nu este un gest corect din punct de vedere politic, în conformitate cu spiritul european. 
 
Poziţia părţii române fusese comunicată părţii ungare chiar la momentul transmiterii intenţiei construirii gardului. 
 
În contextul întrevederii solicitate de Ambasada României la Budapesta, partea ungară a informat asupra nemulţumirii legate de o declaraţie a premierului român privind maniera de tratarea a solicitanţilor de azil de către autorităţile ungare, aspect comunicat ulterior şi la nivel public de partea ungară. 
 
Ministerul Afacerilor Externe de la Budapesta a mai informat că partea ungară a avut o reacţie similară faţă de toţi liderii europeni care au criticat modul de gestionare a crizei migranţilor de către autorităţile ungare. 
 
Ministerul român al Afacerilor Externe consideră că maniera de a acţiona a părţii ungare, astfel cum a rezultat din acţiunile şi mesajele de astăzi, este inadmisibilă şi contrară Parteneriatului Strategic. 
 
Prin aceste acţiuni, partea ungară încearcă să atragă partea română într-o dispută artificială, de natură a distrage atenţia de la aspectele de fond ale problematicii migranţilor şi de la efectul de auto-izolare pe care îl au măsurile promovate de partea ungară. 

Etichete AmbasadaBudapestaMinisterul de ExterneBogdan Aurescuministerul ungar de ExterneBudapestagard la graniţa cu Româniastate membre ale Uniunii Europene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live