Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

29 Aprilie 2020
Vizualizari: 275
Comentează add

MAE consideră provocatoare și inadecvate afirmațiile oficialului ungar privind calificarea discursului Președintelui României ca fiind incitare la ură.

MAE, reacție la declarațiile ministrului ungar al Afacerilor Externe

carmen-gavrila

Sediul MAE. Foto: Arhivă.

Ministerul roman de Externe considera ca ministrul ungar al Afacerilor Externe și Comerțului Exterior, deturnează, intr-o postare pe Facebook, în mod absolut regretabil, sensul afirmațiilor Președintelui României cu privire la proiectul de lege privind statutul așa-zisului ”Ținut Secuiesc”.

MAE precizeaza ca aceasta temă tine exclusiv de o dezbatere interne din România cu privire la un demers legislativ care contravine Constituției române iar partea ungară nu are de ce sa se pronunțe asupra acestui subiect.

MAE consideră provocatoare și inadecvate afirmațiile oficialului ungar privind calificarea discursului Președintelui României ca fiind incitare la ură și apreciază că este necesar ca partea ungară să își revizuiască propriile atitudini și acțiuni care denotă lipsă de respect la adresa României și înalților oficiali români.

MAE subliniază că România își respectă și își exercită responsabilitățile constituționale față de toți cetățenii săi, indiferent de etnia acestora.

MAE român face apel la reținere și discernământ și pledează pentru implicarea deplină în construirea unei relații de bună vecinătate și de parteneriat strategic autentic.

(RS)


Etichete maeromaniaungariatinutul secuiescreactieconstitutie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live