Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

23 Mai 2020
Vizualizari: 576
Comentează add

Ministerul român de externe consideră complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul declarațiilor denigratoare la adresa României postate de Ion Chicu

MAE, reacție dură după o postare a premierului R. Moldova, Ion Chicu

carmen-gavrila

Sediul MAE. Foto: Arhivă.

Ministerul român de externe consideră complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul declarațiilor denigratoare la adresa României postate în cursul zilei de vineri, pe o platformă de socializare, de către Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu.

Ministerul roman arata ca declarațiile premierului Chicu sunt cu atât mai inadecvate cu cât, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanțial Republicii Moldova, demonstrând solidaritate și fiind astfel alături, în mod concret, de cetățenii Republicii Moldova într-un moment foarte dificil.

MAE consideră că aceste declarații denotă o profundă lipsă de respect la adresa României și a relației bilaterale privilegiate de Parteneriat Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

MAE român atrage atentia că implementarea reformelor asumate prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană nu reprezintă numai o obligație pentru Republica Moldova, ci și garanția prosperității pentru cetățenii săi iar bunăstarea acestora nu poate fi asigurată prin declarații publice care denotă un limbaj rudimentar, ci numai prin eforturi în direcția construirii unui stat de drept solid și cu instituții democratice.

Aceste aspecte au fost aduse, vineri după-masă, la cunoștința ambasadorului Republicii Moldova la București, care a fost convocat din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la sediul Ministerului Afacerilor Externe, de către secretarul de stat Dan Neculăescu.

De asemenea, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut o discuție telefonică pe aceeași temă cu omologul său de la Chișinău.

Citiți aici comunicatul de presî al MAE român.

(RS)


Etichete republica moldovaromaniareactiemaedezacord(RS)denigratoareion chicucoronaviruscovid-19ajutoarebogdan aurescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live