Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 August 2015
Vizualizari: 2080
Comentează add

MAE precizează că informaţiile vehiculate de către presa din Bulgaria cu privire la doi suspecţi de activităţi teroriste nu corespund realităţii.

MAE, precizări în cazul a "doi suspecți de terorism" în Bulgaria

radiojurnal

Antrenament trupele SIAS. Foto: wikipedia.org.

Ministerul de Externe anunta ca potrivit datelor autoritatilor bulgare, informațiile vehiculate de către presa din Bulgaria cu privire la doi suspecți de activități teroriste, intre care un presupus roman, nu corespund realității.

Conform autoritatilor bulgare, informațiile respective au aparut ca urmare a interpretării denaturate a unor ample măsuri de securitate dispuse de forțele de ordine din Bulgaria, atât în contextul unui eveniment public de anvergură din orașul Burgas, cât și în cadrul strategiei interne de combatere a migrației ilegale și a activității infracționale de falsificare a documentelor de identitate.

Referitor la cărțile de identitate ale căror fotocopii au fost publicate în mass-media locală, autoritatile bulgare precizează că documentele în cauză nu sunt autentice, informeaza redactorul RRA, Carmen Gavrilă.

Procuratura bulgară a anunţat că poliţia şi serviciile secrete caută doi prezumtivi terorişti

Serviciile de securitate din Bulgaria caută un presupus cetăţean român şi o tânără franceză de origine iraniană, suspectaţi de legături cu reţeaua teroristă Statul Islamic, transmite corespondentul RRA, Petio Petkov.

Autorităţile au ridicat nivelul de alertă din zonele importante de tranzit, aeroporturi, gări şi autogări, iar fotografii ale suspecţilor au fost difuzate de presa bulgară. Autorităţile de la Sofia nu confirmă însă oficial informaţiile apărute în mass media privind identitatea celor doi suspecţi.

Procuratura bulgară a anunţat că poliţia şi serviciile secrete caută doi prezumtivi terorişti care se află în ţară.

Este întărită paza în locurile publice, sunt menţionate metroul sofiot, aeroporturile, gările şi terminalele pentru autobuze în oraşele mari. Măsuri sporite de securitate au fost introduse la tradiţionalul Festival de Muzică Rock Spirit bulgăresc la care, aseară, a cântat Robbie Williams.

Din informaţia apărută în media reiese că este vorba despre un bărbat şi o femeie, prezumtivi activişti ai Statului Islamic.

Nu se ştie pe ce cale şi când au intrat în Bulgaria. Semnalul pentru prezenţa lor a venit din unele servicii aliate.

Fotografiile celor doi au fost distribuite ieri secţiilor de poliţie.

Unele medii sofiote au anunţat că este vorba despre cetăţeanca franceză de origine iraniană, în vârstă de 29 de ani, Ezide Oham, şi de un oarecare Mimo Popescu, în vârstă de 24 de ani, despre care se presupune că este român.

Televiziunea de stat a dat imagini cu cărţile de identitate ale celor doi, fără a menţiona dacă este vorba despre documente adevărate sau despre falsuri.


Etichete MAEBulgariasuspecti de activitati de terorismcontroaleislamistiBurgas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live