Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

17 Septembrie 2015
Vizualizari: 1142
Comentează add

Ministrul de externe ungar Péter Szijjártó s-a declarat "uluit" de felul în care actori ai vieţii politice internaţionale au interpretat incidentele de la graniţa cu Serbia.

MAE maghiar, "uluit" de reacţia internaţională la adresa Ungariei

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Ministrul de externe ungar Péter Szijjártó. Foto: euractiv.com.

Ministrul de externe ungar Péter Szijjártó s-a declarat astăzi "uluit" de felul în care actori ai vieţii politice internaţionale au interpretat incidentele de ieri de la graniţa cu Serbia, unde poliţia a folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene împotriva imigranţilor care încercau să intre în Ungaria.

Şeful diplomaţiei maghiare a declarat într-o conferinţă de presă că actorii vieţii politice internaţionale care au criticat Ungaria după incidentele de ieri de la graniţa cu Serbia vor fi responsabili dacă astfel de evenimente se repetă şi a subliniat că accesul oamenilor agresivi nu va fi permis niciodată în ţară.

"Consider bizar şi uluitor modul în care anumiţi actori ai vieţii politice şi ai mass media internaţionale au interpretate evenimentele de ieri. Consider bizar şi uluitor faptul că anumiţi actori respectaţi ai politicii internaţionale le-au luat partea unor oameni care au aruncat timp de mai multe ore cu pietre şi bucăţi de beton în poliţiştii ungari. Doresc să arăt clar că toţi cei care au făcut astfel de declaraţii îi încurajează pe aceşti oameni şi vor fi responsabili dacă evenimentele se vor repeta atăzi, mâine sau poimâine", a spus Péter Szijjártó.

Miercuri seara secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, şi-a exprimat consternarea faţă de felul în care au fost trataţi imigranţii la graniţa ungaro-sîrbă, iar Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi le-a cerut autorităţilor ungare să permită accesul în ţară oamenilor care fug de război şi persecuţie. 


Etichete UngariaBudapestaMAEincidente la graniţa cu Serbiagaze lacrimogenetunuri cu apăaruncat cu pietrereacţie internaţionalăONUBan Ki-mooncriza emigranţilorgard la frontiera cu România

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live