Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

12 Iunie 2019
Vizualizari: 438
Comentează add

MAE - Comunicat privind situaţia din Republica Moldova

carmen-gavrila

  Foto: mae.ro

Parlamentul României va lua în discuţie săptămâna viitoare situaţia din Republica Moldova, iar între timp autorităţile de la Bucureşti fac apel la calm în asigurarea unei tranziţii paşnice şi incluzive pentru ieşirea din criză.

România consideră că într-un stat democratic voinţa cetăţenilor, exprimată prin vot şi reflectată în configuraţia politică a Parlamentului, este singura care asigură un proces politic legitim.

Ministerul român al Afacerilor Externe nu exclude totuşi manifestările de protest în Republica Moldova şi le recomandă românilor care călătoresc mai ales la Chişinău să evite mulţimile şi să se informeze unde au loc demonstraţii pentru a le putea evita.

Ministerul de Externe arată într-un comunicat că România vrea să continue parteneriatul strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, care este baza esențială a relației bilaterale, dacă Republica Moldova va aplica strict acest parteneriat și va continua ferm și consecvent parcursul său european, dacă va aplica acordul de asociere și acordul de liber-schimb cu Uniunea și dacă va face reformele necesare pentru apropierea de Europa.

În plus, Bucureștiul consideră foarte important angajamentul clar al Republicii Moldova pentru proiectele de cooperare derulate cu țara noastră, mai ales continuarea proiectelor strategice de interconectare România-Republica Moldova.

La finalul comunicatului, Ministerul de Externe face în numele României un apel la calm și reținere și evidențiază necesitatea respectării principiilor statului de drept şi a asigurării unei tranziții pașnice și incluzive pentru ieșirea din criză.
   
 


Etichete MAERepublica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live