Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Decembrie 2018
Vizualizari: 548
Comentează add

MAE consideră că articolul de presă publicat de Agenţia germană de presă DPA cu privire la aniversarea centenarului Marii Uniri nu reflectă adevărul istoric.

MAE: Articolul DPA nu reflectă adevărul istoric

radiojurnal

Foto.mae.ro

MAE consideră că articolul de presă publicat de Agenţia germană de presă DPA şi preluată de postul public  de televiziune german ZDF cu privire la aniversarea centenarului Marii Uniri nu reflectă adevărul istoric, conţine erori grave şi o abordare tendenţioasă, precizând că prin intermediul Ambasadei României la Berlin a făcut demersuri la cele două redacţii în vederea oferirii clarificărilor necesare şi solicitării rectificării celor prezentate.

Într-un comunicat transmis MAE arată că elementele prezentate în articolul de presă indică o necunoaştere a istoriei şi punctează faptul că la Adunarea Naţională de la Alba Iulia au participat reprezentanţii tuturor partidelor, confesiunilor religioase şi stărilor sociale, iar rezoluţia adoptată a fost semnată mai întâi de reprezentanţii minorităţii germane din Transilvania şi Bucovina.

Amintim că pe 1 decembrie Agenţia germană de presă DPA a publicat o ştire despre Ziua Naţională a României în care se preciza că românii sărbătoresc 100 de ani de la anexarea unei părţi a Ungariei.

 


Etichete MAEDPAMarea Unire1 DecembrieUngaria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live