Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

27 Februarie 2018
Vizualizari: 789
Comentează add

Ambasadorul a fost convocat după ce persoane necunoscute au incendiat, noaptea trecută, biroul unei organizaţii a comunităţii maghiare din regiunea Transcarpatia.

MAE al Ungariei l-a convocat pe ambasadorul Ucrainei la Budapesta

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

  Şeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto. Foto: kormany.hu

Ministrul de Externe al Ungariei a anunţat convocarea ambasadorului Ucrainei la Budapesta, după ce persoane necunoscute au incendiat, noaptea trecută, biroul unei organizaţii a comunităţii maghiare din regiunea Transcarpatia. 

Péter Szijjártó a afirmat că în Ucraina se derulează procese uluitoare, în condiţiile unui avans al ideilor politice extremiste, iar acest lucru se poate observa şi în cazul legilor adoptate de Parlament, care limitează drepturile minorităţilor, precum şi în cazul intimidării continue a membrilor comunităţii maghiarilor din Transcarpatia.

Acest lucru este inacceptabil, iar dacă Ucraina se gândeşte serios la apropierea de Uniunea Europeană şi NATO trebuie să poată să îi ţină în frâu pe extremişti, a mai spus Péter Szijjártó.

Presa ungară a relatat că unul dintre geamurile biroului organizaţiei maghiarilor, din localitatea ucraineană Ujgorod, a fost spart noaptea trecută, iar cineva a aruncat în interior un dispozitiv exploziv sau o sticlă incendiară, cauzând pagube la parterul clădirii.


Etichete Péter SzijjártóBudapestaUjgorodTranscarpatiamaghiariatacşovinxenofobie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live