Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU... MUZICA VOASTRA Duminică, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

19 Februarie 2019
Vizualizari: 303
Comentează add

Preşedintele Trump a avertizat trupele loiale lui Maduro.

Maduro "este o marionetă a cubanezilor"

doina-saiciuc

Donald Trump. Foto: Arhivă.

Preşedintele american Donald Trump a cerut armatei Venezuelei să îl abandoneze pe preşedintele Nicolas Maduro, considerat responsabil pentru dezastrul economic în care se află ţara.

Armata este unul dintre susţinătorii-cheie ai regimului Maduro, care le-ar fi oferit generalilor o serie de avantaje economice în schimbul loialităţii.

Câteva zeci de ţări, între care Statele Unite şi majoritatea ţărilor membre ale Uniunii Europene, inclusiv România, l-au recunoscut ca preşedinte interimar al Venezuelei pe liderul opoziţiei, Juan Guaido.

Acesta face oferturi şi pentru a obţine ajutoare umanitare pentru ţara sa, însă primele convoaie au fost blocate de autorităţi, care afirmă că ar fi vorba, de fapt, de un show american.

Donald Trump a avertizat în mod direct trupele loiale lui Maduro, pentru că blochează asistenţa umanitară.

Donald Trump: În mod incredibil sunt membri ai armatei venezuelene care încă îl sprijină pe acest dictator eşuat. Ei îşi riscă viitorul, îşi riscă viaţa şi viitorul Venezuelei pentru un om controlat de armata cubaneză şi protejat de o armată privată de soldaţi cubanezi. Maduro nu este un patriot venezuelean, este o marionetă a cubanezilor.

Preşedintele Trump a avertizat că va impune noi presiuni financiare asupra liderilor armatei venezuelene, pentru a-i determina să-l abandoneze pe Maduro, şi să se alăture liderului parlamentului, Juan Guaidó.

În aplauzele furtunoase ale comunităţii americano-venezuelene din Miami căreia i s-a adresat aseară, Donald Trump a arătat că Washingtonul doreşte o tranziţie paşnică în Venezuela, dar că în acelaşi timp toate opţiunile sunt pe masă.

Liderul de la Casa Albă a declarat la Universitatea Internaţională din Miami: "Socialismul moare în lume, şi o nouă zi soseşte în America Latină. America nu va fi niciodată o ţară socialistă!".


Etichete TrumpMaduro

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live