Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Luminiţa Voinea

25 Noiembrie 2021
Vizualizari: 877
Comentează add

Lansat în 2019, proiectul „Produs în arii naturale protejate din România” își propune să încurajeze producătorii locali și să promoveze calitatea produselor acestora.

Made in Romania - produs în ariile naturale protejate Made in Romania - produs în ariile naturale protejate - Conține video

luminita-voinea

Agenția Națională pentru Ariile Naturale Protejate a lansat marca înregistrată „Produs în arie naturală protejată”.

Brandul este dedicat produselor din România care îşi au circuitul de producţie în orice arie naturală protejată din ţară.

1200 de producători din ariile naturale româneşti vor să solicite deja dreptul de utilizare a mărcii înregistrate „produs în arie naturală protejată”

Președinta Agenției Naționale pentru Ariile Naturale Protejate, Adi Croitoru, a vorbit la emisiunea " Serviciul de noapte" cu Maria Țoghină, despre importanța unui astfel de proiect, care să încurajeze producțiile locale și să aducă beneficii comunităților locale: „Este prima noastră apropiere de comunități și de împrietenire cu comunitățile locale”.

Despre această relație între comunitățile locale și autorități, aceasta consideră că a venit momentul să se găsească o cale de mijloc pentru protejarea naturii, dar și a bunei desfășurări a activităților umane pe aceste teritorii încadrate în arii naturale protejate.

„Produs în arii naturale protejate din România” aduce vizibilitate producătorilor români 

Lansat în 2019, proiectul  „Produs în arie naturală protejată” își propune să încurajeze producătorii locali și să promoveze calitatea produselor acestea.

Adi Croitoru afirmă despre campanie că aceasta „se referă atât la produsele care sunt din arii naturale protejate, precum fructele de pădure sau laptele unei vaci care a păscut dintr-o pășune care este arie naturală protejată, cât și la procesarea produselor, care are loc într-o arie naturală protejată”.

Înregistrat la OSIM, de către Agenția Națională pentru Ariile Naturale Protejate,  brand-ul numit „Produs în arie naturală protejată” este  oferit în mod gratuit și printr-o procedură simplă,  fie producătorilor din ariile protejate, fie produsului din aria naturală protejată.

Inițiativa are ca obiective vizibilitatea producătorilor români și promovarea produselor românești care aparțin următoarelor categorii: alimente, produse meșteșugărești și non-alimentare, cazare/masă, produse turistice.

Punctul de plecare al campaniei a fost acela „de a reuși să aducem în fața oamenilor lucrurile minunate care sunt obținute într-o arie naturală protejată”.

Adi Croitoru afirmă despre calitatea acestor produse că „e ceva peste BIO, peste tipurile de produse care se fac – sunt produse care pot ieși în afară!”

Propriu-zis, proiectul constă într-o etichetă, un brand care să încununeze această calitate excelentă.

Președinta ANANP își dorește „să branduiască cât mai multe produse, să ne facem un magazin virtual prin care să ajutăm producătorii să vândă cât mai multe produse și să le ducem pe rafturile marilor magazine”.

Pentru înscrierea în acest proiect, echipa Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate vă încurajează să o  contactați prin email la adresa ananp@ananp.gov.ro, unde veți primi îndrumare pentru asocierea cu brandul „Produs în arii naturale protejate din România”.

Autori articol: Luminița Voinea și Ruxandra-Maria Cojocariu

Video: Serviciul de noapte cu Maria Țoghină, ediția din 15/16 noiembrie 2021
 


Etichete Exclusiv radioMade în Româniaprodusebioproducătoriarii protejatemediuprotecția mediuluiproiecteAgentia Națională pentru Ariile Naturale ProtejateRomânia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live