Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România

20 Mai 2014
Vizualizari: 687
Comentează add

Vineri 23 mai, începând cu ora 19:00, un spectacol de excepţie la Sala Radio: Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Mădălin Voicu.

Mădălin Voicu dirijează la Sala Radio

radio-romania

Dirijorul Mădălin Voicu. Foto: Arhivă.

Vineri 23 mai, începând cu ora 19:00, un spectacol de excepţie la Sala Radio: Simfonia nr. 4 – Italiana de Felix Mendelssohn şi Concertul în re major pentru vioară şi orchestră de Beethoven, sub bagheta dirijorului Mădălin Voicu, în interpretarea Orchestrei Naţionale Radio.

Violonista Cristina Anghelescu, pe care o veţi aprecia în concertul beethovenian, este solistă a Orchestrelor şi Corurilor Radio.

Mendelssohn a compus Simfonia nr. 4 impresionat de frumuseţea Italiei. El le scria părinţilor săi: „Aceasta este Italia! Şi acum încep să simt ceea ce am crezut întotdeauna a fi suprema bucurie în viaţă.” Tot el mărturisea surorii sale: „Simfonia Italiană face progrese. Va fi cea mai frumoasă lucrare pe care am compus-o vreodată (...)”.

De altfel, lucrarea a avut un mare succes de public încă de la prima reprezentaţie la Londra, în 1833, dirijată fiind chiar de către compozitor.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio pe site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.


Etichete Sala RadioSimfonia nr. 4 – Italiana de Felix MendelssohnConcertul în re major pentru vioară şi orchestră de BeethovenViolonista Cristina Anghelescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live