Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

22 Ianuarie 2020
Vizualizari: 238
Comentează add

Macron: Umbra neagră a antisemitismului se răspândește

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

    Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a reiterat astăzi angajamentul țării sale în combaterea antisemitismului, la întrevederea pe care a avut-o la Ierusalim cu președintele Israelului, Reuven Rivlin.
 
După cum transmite corespondentul nostru Dragoș Ciocîrlan, președintele Macron participă la al cincilea Forum Mondial al Holocaustului, organizat sub auspiciile președintelui Israelului de Fundația pentru Forumul Holocaustului în colaborare cu Memorialul Yad Vashem.
 
Emmanuel Macron: Umbra neagră a antisemitismului se răspândește, renaște. Acest antisemitism revine de fiecare dată când democrațiile sunt bolnave...
 
Reporter: ...a declarat la Ierusalim președintele Franței, Emmanuel Macron, la întrevederea cu președintele statului Israel, Reuven Rivlin.
 
"Vom continua cu aceeași hotărâre și vom lupta împotriva antisemitismului, împotriva discursului urii, care divizează societatea și neagă chiar valorile fundamentale" - s-a angajat președintele francez.
 
La rândul său, președintele Israelului a mulțumit pentru atitudinea Parisului împotriva acestui flagel, dar Rivlin a precizat că antisemitismul și rasismul sunt încă prezente în Franța și în întreaga lume.
 
În ceea ce privește dosarul iranian, președintele Macron l-a asigurat omologul său israelian că Franța nu şi-a schimbat poziția şi Iranul nu va obține niciodată arma nucleară.
 
Dimineață, președintele Franței a discutat cu premierul Benjamin Netanyahu despre problema nucleară iraniană. Rivlin a insistat că Iranul se extinde în Liban și organizația teroristă Hezbollah se dotează cu arme și rachete de precizie, riscând să antreneze Beirutul într-un război care va duce la o catastrofă în Liban.

Președintele Franței Emmanuel Macron a avut o altercație verbală cu forțele de securitate israeliene în Orașul Vechi, la intrarea în biserica "Sfânta Ana".
 
Macron le-a cerut agenților de pază să părăsească biserica, pe care o consideră teritoriu francez, așa cum este și ambasada, sub protecția Republicii Franceze.
 
Există un precedent: în 1996, când președintele francez de atunci, Jacques Chirac, a refuzat să intre în biserica "Sfânta Ana" până când agenții de securitate nu au părăsit situl - ne-a transmis corespondentul nostru.
 

Etichete Emmanuel MacronIsraelantisemitism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live