Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Miercuri, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 August 2017
Vizualizari: 960
Comentează add

Premierul Mihai Tudose a declarat că prin creşterea accizei la combustibil, guvernul doreşte să obţină bani pentru investiţii.

M. Tudose: Creşterea accizei la combustibil aduce bani pentru investiții

radiojurnal

Premierul Mihai Tudose. Foto: gov.ro.

Premierul Mihai Tudose a declarat, într-un interviu televizat, că prin creşterea accizei la combustibil, guvernul doreşte să obţină bani pentru investiţii.
 
El susţine că atunci când au renunţat la acciză, autorităţile urmăreau să scadă preţurile, lucru care, însă, nu s-a întâmplat:
 
Mihai Tudose: Când am scos acciza, preţul la pompă n-a scăzut. Încercăm să o punem la loc. Dacă creşte preţul la pompă, o să avem o altă discuţie cu companiile distribuitoare şi producătoare. Adică, noi am scos acciza nu ca să le facem lor profit, ci ca să încercăm să ducem preţul mai jos. N-a funcţionat, o punem la loc, fiindcă altfel, da, avem nevoie de bani pentru infrastructură, pentru autostrăzi, pentru spitale, pentru o mulţime de lucruri.
 
Realizator: Potrivit datelor Comisiei Europene, la începutul acestui an, România avea printre cele mai mici preţuri la benzină din Uniunea Europeană, după eliminarea supraaccizei la carburanţi.
 
Preţul mediu al unui litru de benzină în ţara noastră era cu puţin peste 1 euro.
 
Un proiect de ordonanţă pentru modificarea Codului Fiscal prevede creşterea accizelor la combustibil în medie cu 23% începând cu 1 septembrie.
 
Transportatorii spun că această majorare se va transmite automat în tarife şi au anunţat proteste.

Etichete accize combustibiliinvestitiipremiermihai tudoseguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live