Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL Miercuri, 17 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Iunie 2018
Vizualizari: 881
Comentează add

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, este de părere că banii pe care românii din străinătate îi trimit în ţară contribuie la echilibrarea deficitului balanţei de plăţi.

M. Isărescu despre banii pe care românii din străinătate îi trimit în ţară

radiojurnal

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.           Foto: Arhivă.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, este de părere că banii pe care românii din străinătate îi trimit în ţară contribuie la echilibrarea deficitului balanţei de plăţi.

El a amintit că, de multe ori, românii plecaţi la muncă în afara ţării au fost consideraţi cei mai importanţi investitori străini în România.

Vorbind la o reuniune pe teme de antreprenoriat, Mugur Isărescu a spus că banii trimişi în ţară oferă şi o serie de alte informaţii importante.

Mugur Isărescu: "Îţi dai seama din repartiţia geografică a trimiterilor de bani din străinătate către România care este şi mişcarea în sens invers, cam de unde au plecat cei mai mulţi români în străinătate. Îţi mai dai seama, dacă te uiţi cu atenţie la cifre, şi cam care este componenţa remiterilor, adică multe au fost iniţial pentru a ajuta familiile din România. Cu timpul s-a constatat, uitându-te cu atenţie la aceste remiteri, că oamenii au vrut să facă mici investiţii, mici investiţii însemnând case, din patriotism local, din patriotism general, din nevoie, din aspiraţie, din aspiraţia că vor reveni cândva în ţară. Iar apoi, uitându-te şi mai atent la aceste cifre, constaţi că unii au remis bani pentru a începe în România mici activităţi de afaceri. Ei, asta e un lucru foarte bun".


Etichete mugur isarescubnrbaniromani din strainatatedeficit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live