Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Tache

26 Mai 2015
Vizualizari: 1231
Comentează add

Comisioanele percepute de băncile din România pentru operațiuni sunt încă mari, a declarat, marți, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

M. Isărescu: Comisioanele băncilor pentru operaţiuni sunt încă mari

cristina-tache

Mugur Isarescu. Foto: Arhivă.

Comisioanele percepute de băncile din România pentru operaţiuni sunt încă mari şi, dacă în condiţiile unor dobânzi nominale ridicate, nu se simţeau, la nivelul actual al dobânzilor se simt, iar băncile nu ar trebui să lase deponenţii să se întrebe de ce să mai ţină banii la bancă - susţine guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.

În opinia sa, băncile trebuie să se bazeze în viitor pe creditare din resurse interne şi, în consecinţă, trebuie să încurajeze economisirea.

"Dacă nu se simţeau cât sunt de mari, când dobânzile nominale erau ridicate, când ele au ajuns la 1,5 - 2 - 3%, comision de 0,5, uneori chiar un procent, pentru o operaţiune bancară se simte şi nici o bancă nu cred că trebuie să trăiască momentul în care creditorul ei, deponentul, spune 'de ce să îmi ţin banii în bancă, chiar să plec cu mai puţin acasă sau din fiecare operaţiune să ies în pierdere?'.

"Aceasta nu este numai aşa un îndemn din partea Băncii Centrale către băncile comerciale 'Faceţi ce faceţi şi reduceţi comisioanele', este iarăşi un îndemn la realism, adaptare la situaţii şi trebuie să vă spun că noi, Banca Naţională, suntem preocupați de reducerea comisionului şi am luat măsuri, şi cu vorba şi cu moral seishin, adică cu impulsionarea, şi cu decizii", a spus Mugur Isărescu.


Etichete comisioanele percepute de bancidobanziMugur IsarescuBNR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live