Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Octombrie 2017
Vizualizari: 1557
Comentează add

Eurodeputatul a spus la forumul România-Bulgaria de la Ruse că pe alocarea UE 2014-2020 România a tras doar 1,5 miliarde de euro

M. Grapini: PIB-ul 2007-2016 a crescut de la 97 la 200 de miliarde de euro

radiojurnal

Aderarea, acum 10 ani, a României la Uniunea Europeană a adus numeroase beneficii, mai ales economice, a afirmat eurodeputatul Maria Grapini la forum transfrontalier de dezbateri România - Bulgaria de la Ruse.

Ea a precizat că PIB-ul României a crescut de la 97 de miliarde de euro, în 2007, la aproape 200 de miliarde în 2016, iar exporturile de bunuri din ţara noastră către statele membre au crescut cu aproape 50%, în aceeaşi perioadă.

Eurodeputatul a vorbit şi despre creşterea salariilor, mobilitatea lucrătorilor, investiţiile străine, dar a subliniat şi că România trebuie să depună eforturi pentru a atrage fonduri europene.  

Maria Grapini: "Administraţiile naţionale şi locale trebuie să înţeleagă că trebuie să vină cu proiecte bune. Pe de altă parte, oficialii să nu facă mare birocraţie, să nu o adauge la cea europeană.

Iată, putem spune că România a avut 27 de miliarde în primul exerciţiu; acum avem 40 de miliarde, dar datorită schimbărilor frecvente pe alocarea 2014-2020, din 40 de miliarde noi nu am reuşit - e punctul slab - să atragem decât 1,5 miliarde. Eu sper că recuperăm din urmă."

Trimisul RRA Daniela Mănuţă precizează că Biroul de Informare al Parlamentului European în România a organizat la Ruse, un forum transfrontalier de dezbateri România - Bulgaria, pe marginea impactului aderării la spaţiul comunitar asupra economiei şi societăţii.


Etichete Maria Grapinieurparlamentarforum România - Bulgariacreştere PIBexerciţiul financiar 2014-2020

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live