Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Decembrie 2021
Vizualizari: 2010
Comentează add

Mircea Geoană a declarat la RRA că orice situaţie care ar afecta Ucraina va avea impact de la Marea Neagră până la Marea Baltică.

M. Geoană: Diplomația și soluțiile politice pot debloca actuala criză M. Geoană: Diplomația și soluțiile politice pot debloca actuala criză - Conține audio

radiojurnal

Foto: Arhivă/ Radio România

Rusia s-a declarat extrem de dezamăgită de semnalele care vin dinspre Statele Unite și NATO ca răspuns la solicitarea sa de garanții de securitate.

Una din propunerile Moscovei este ca NATO să se angajeze printr-un document că își oprește extinderea spre Est, dar blocul transatlantic a spus clar că Rusia nu poate avea drept de veto în privința țărilor care vor să se alăture alianței.

De asemenea, guvernul american a exclus orice dialog cu Rusia despre securitatea europeană fără prezența aliaților europeni și a partenerilor.

Adjunctul secretarului general NATO, Mircea Geoană, a declarat la Radio România Actualități că diplomația și soluțiile politice pot debloca actuala criză.


Mircea Geoană: Consiliul NATO-Rusia, care nu a mai fost convocat pentru că Rusia l-a blocat de peste 18 luni, este calea şi locul firesc în care astfel de probleme trebuie discutate, dezescaladând şi revenind la diplomaţie şi soluţii politice pentru astfel de situaţii.


Realizator: Potrivit secretarului general adjunct al NATO, în prezent nu există riscuri iminente de securitate pentru aliaţii de pe flancul estic.

Mircea Geoană spune însă că orice situaţie care ar afecta Ucraina va avea impact de la Marea Neagră până la Marea Baltică.

AUDIO: Adjunctul secretarului general NATO, Mircea Geoană, la Radio România Actualități. 

 (RS)


Etichete exclusiv radionatomircea geoanarusiasuauerra(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live