Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Ianuarie 2022
Vizualizari: 290
Comentează add

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat astăzi că legea adoptată în Parlament la sfârşitul anului trecut va acoperi compensarea şi plafonarea facturilor pentru luna ianuarie.

M. Ciolacu:Precizări despre compensarea şi plafonarea facturilor la energie

radiojurnal

 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat astăzi că legea adoptată în Parlament la sfârşitul anului trecut va acoperi compensarea şi plafonarea facturilor pentru luna ianuarie.
 
El a precizat că noua schemă, aprobată recent de guvern, şi care aduce scăderi mai mari pentru lunile februarie şi martie, nu se poate aplica şi pentru luna aceasta, întrucât ar putea avea probleme de neconstituţionalitate.     
 
Marcel Ciolacu: Nu suntem într-un vid legislativ pentru luna ianuarie, mai ales ca s-a dat o ordonanță de urgență să se corecteze facturile emise pe noiembrie şi decembrie. Eu nu cred că pe luna ianuarie se vor emite facturi tot greșit. S-a mărit plafonul la 500. Oricum se acoperea cu acest plafon. Cred că marea provocare este ce vom face de la 1 aprilie.
 
Marcel Ciolacu a adăugat că executivul trebuie să vină rapid cu soluţii pentru reglementarea preţului la energie după 1 aprilie, atât pentru consumatorii casnici, cât şi pentru o parte din IMM-uri.
 
Potrivit liderului PSD, se are în vederea extinderea perioadei de reglementare pentru un an, care să acopere şi iarna viitoare, însă pentru acest lucru sunt necesare discuţii cu executivul european.
 

Etichete PSDMarcel Ciolacucompensarea şi plafonarea facturilor(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live