Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

16 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1053
Comentează add

Un sfert din diplomaţii Turciei au fost suspendaţi din funcţii sub suspiciunea de legături cu organizatorii tentativei de lovitură de stat de anul trecut.

M. Cavusoglu: Un sfert din diplomaţii Turciei, suspendaţi din funcţii

catalin-gombos

   Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu.

Un sfert din diplomaţii Turciei au fost suspendaţi din funcţii sub suspiciunea de legături cu organizatorii tentativei de lovitură de stat de anul trecut, a declarat astăzi şeful diplomaţiei de la Ankara, Mevlut Cavusoglu, citat de Reuters.

Presa internaţională a scris, de asemenea, că există sute de deţinători turci de paşapoarte diplomatice care au solicitat, după puciul eşuat, azil politic în ţări ca Germania şi Elveţia.

Ankara îl acuză pe clericul Fethullah Gulen, care trăieşte în exil în Statele Unite, că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat, iar reţeaua asociată acestuia a fost principala vizată în campania împotriva celor suspectaţi de implicare puci.

50 de mii de persoane din administraţia publică, instituţii de forţă şi sistemul judiciar au fost arestate în timp ce alte 100 de mii au fost concediate.

Campania - descrisă de criticii săi drept una de epurări - a vizat şi domenii ca mass-media şi mediul de afaceri.


Etichete turciaarestari turciarecep erdogandiplomatitentativa de lovitura de statmevlut cavusogluankaraexilfethullah gulenpuci

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live