Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

11 Iunie 2019
Vizualizari: 596
Comentează add

Fostul ministru de externe, Boris Johnson, este cotat ca favorit pentru a o înlocui pe Theresa May.

M. Britanie: Zece candidaţi, în cursa pentru şefia Partidului Conservator

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Foto Agerpres

Zece candidaţi s-au înscris, ieri, în cursa pentru şefia Partidului Conservator din Marea Britanie şi, implicit, pentru a deveni noul premier al acestei ţări.

Fostul ministru de externe, Boris Johnson, este cotat ca favorit pentru a o înlocui pe Theresa May.

Principalii săi contracandidaţi sunt consideraţi a fi actualul ministru de externe Jeremy Hunt, şi ministrul mediului Michael Gove.


Corespondenţă din Londra- Reporter: Dan Vasiliu - Sondajele arată un avans consistent pentru Boris Johnson în această fază a cursei electorală. El se bucură de sprijinul a 43% din membrii de partid, cu 30 de procente mai mult decât ministrul mediului, Michael Gove, care era cotat ca principal contracandidat.

Dezvăluirile despre consumul de cocaină din urmă cu douăzeci și cinci de ani i-au afectat, însă, serios campania şi sunt deja voci care îi cer să renunțe la candidatură.

Michael Gove a anunțat că va continua și a criticat planul lui Boris Johnson de a micșora taxele pentru cei care câștigă peste 50.000 de lire sterline anual.

În privința Brexitului, ministrul mediului a spus că este dispus să ceară o nouă amânare de la Bruxelles, dacă vor exista semne că va putea obține condiții mai bune.

Un start de campanie mult mai încisiv a avut actualul ministru de externe Jeremy Hunt, care se bucură de sprijinul ministrului apărării Penny Mordaunt, o susținătoare a Brexitului, și de cel al ministrului muncii Amber Rudd, care militează pentru rămânerea în blocul comunitar.

Domnul Hunt și-a pledat cauza spunând că este cel mai experimentat candidat şi că Marea Britanie are nevoie de un lider care să acționeze, nu doar de unul care să dea din gură.

El a promis că va livra Brexitul înainte să fie nevoie de organizarea de alegeri anticipate.

Alţi candidaţi proeminenți în cursa pentru șefia Partidului Conservator sunt ministrul de interne Sajid Javid, cel pentru relația cu Parlamentul, Andrea Leadsom, și fostul ministru pentru Brexit, Dominic Raab.


Etichete marea britaniecandidatipartidul conservatorbrexittheresa mayboris johnson

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live