Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PERSPECTIVE Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Pavel Ionescu

9 Iunie 2017
Vizualizari: 573
Comentează add

În momentul de faţă ştim următoarele lucruri: Partidul Conservator este pe locul I, ceea ce toate sondajele au confirmat.

M. Britanie: Primele exit-pollurile anunţă câştigător Partidul Conservator

pavel-ionescu

Theresa May       Foto: Arhivă.

În Marea Britanie tocmai s-au închis urnele la alegerile parlamentare anticipate, considerate cruciale pentru că partidul câştigător va negocia ieşirea ţării din Uniunea Europeană.

Suntem în direct cu trimisul nostru la Londra, Pavel Ionescu.  Au fost anunţate exit-pollurile?

Reporter: Avem anunţate exit-pollurile pe mai multe canale de televiziune.

În mod tradiţional, în Marea Britanie sunt trei televiziuni care transmit rezultatele numărătorii paralele - e vorba de BBC, Sky News şi ITV.

În momentul de faţă ştim următoarele lucruri: Partidul Conservator este pe locul I, ceea ce toate sondajele au confirmat.

Deţin 314 locuri, în scădere însă faţă de cele 331 de acum. Pe locul al doilea sunt laburiştii, cu 266 de voturi. Aceştia cresc faţă de cele 232 pe care le aveau în precedentul parlament.

Pe locul trei sunt naţionaliştii scoţieni cu 34 de locuri - şi ei în scădere, iar pe locul 4 liberal-democraţi cu 14 locuri, 14%, în creştere.

Trebuie spus că ultimele exit-polluri, cele din 2015 nu au fost foarte exacte, aşa că cea mai importantă este numărătoarea voturilor, care de abia începe şi va continua în ritm alert toată noaptea.

Peste o oră aproximativ sunt aşteptate primele declaraţii politice ale liderilor partidelor, iar în cursul dimineţii, dacă nu se produce o răsturnare de situaţie extraordinară, vom avea şi un câştigător al scrutinului.

Trebuie reamintită şi cifra magică - 326, respectiv jumătate plus 1 din totalul locurilor din Camera Comunelor.

Cine deţine acest număr de locuri va face un guvern cu uşurinţă şi un guvern monocolor, aşa cum au făcut-o în actualul parlament conservatorii


Etichete alegerimarea britaniepartidul conservatortheresa may

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live