Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 29 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

1 Mai 2019
Vizualizari: 716
Comentează add

Partidul Laburist de opoziţie din Marea Britanie a hotărât să nu sprijine un al doilea referendum pe tema Brexitului

M. Britanie: Partidul Laburist nu sprijină un nou referendum privind Brexit

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

FOTO: EPA/Agerpres.

Partidul Laburist de opoziţie din Marea Britanie a hotărât să nu sprijine un al doilea referendum pe tema Brexitului, decât dacă vor eşua negocierile cu guvernul şi nu vor putea fi organizate alegeri anticipate.

Decizia a stârnit nemulţumiri în interiorul formaţiunii.

Laburiştii care susţin rămânerea în Uniunea Europeană consideră că o astfel de poziţie îndepărtează electoratul pro-european. Dan Vasiliu transmite de la Londra:


Reporter: Comitetul Executiv Național al Partidului Laburist a anunțat că programul electoral pentru alegerile europarlamentare din 23 mai va fi în concordanță cu politica de până acum a formațiunii.

Asta înseamnă că va promova un plan alternativ pentru Brexit și doar în cazul în care negocierile cu guvernul vor eșua și nu se vor organiza alegeri anticipate va fi susținută ideea unui al doilea referendum.

Mai mulți parlamentari laburiști au criticat această decizie, considerând că ea riscă să demoralizezi o mare parte a susținătorilor partidului și-i va determina fi să nu participă la alegerile europarlamentare, fi să voteze alte formațiuni.

Este și motivul pentru care jumătate din cei 70 de candidați laburiști au anunțat că vor ignora decizia Comitetului Național Executiv şi vor face campanie pentru un nou referendum.

Cele mai recente sondaje de opinie arată că Partidul Laburist și Partidul Brexit a lui Nigel Farage se află la egalitate în preferințele alegăturilor cu 28 de procente, dublu față de Partidul Conservator.


Etichete brexitpartidul laburistmarea britaniereferendum

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live