Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 18 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Mai 2020
Vizualizari: 529
Comentează add

Această cifră include atât persoanele care au decedat în spital, cât și în casele de bătrânii. Statisticile arată că jumătate dintre victime aveau peste 80 de ani.

M. Britanie înregistrează cel mai mare număr de decese din Europa #Covid-19

radiojurnal

Marea Britanie înregistrează cel mai mare număr de decese provocate de noul coronavirus în Europa. Peste 32.000 de persoane și-au pierdut viața până acum, iar numărul morților continuă să crească.

Opoziția cere o anchetă privind strategia Guvernului. Aura Neag explică de la Londra cum s-a ajuns aici.

Reporter: Aura Neag - Această cifră include atât persoanele care au decedat în spital, cât și în casele de bătrânii. Statisticile arată că jumătate dintre victime aveau peste 80 de ani.

Marea Britanie are o populație îmbătrânită, una din cinci persoane are peste 65 de ani.

Majoritatea covârșitoare a victimelor aveau și alte probleme de sănătate, inclusiv obezitate, Marea Britanie fiind și aici un nedorit cap de listă în Europa.

Numărul victimelor din spitale a scăzut considerabil în ultimele zile, dar numărul deceselor în casele de bătrâni continuă să crească îngrijorător. În total, până acum peste 32.000 de persoane și-au pierdut viața din cauza coronavirus în Marea Britanie.

Oamenii de știință de la Universitatea Cambridge susțin însă că această cifră, așa dramatică cum este, ar fi de fapt o subestimare a numărului real. Strategia premierului Johnson este criticată din nou.

Marea Britanie a impus carantina mai târziu ca alte țări şi a decis să oprească testarea în comunitate în faza de început a crizei. Personalul medical se-a plâns de multe ori că nu are echipamente de protecție necesare.

Granițele au rămas deschise, iar turiștii din Europa, inclusiv din țările grav afectate ca Italia sau Spania, nu au intrat în carantină odată ajunși în Regatul Unit. Opoziția britanică a cerut deja o anchetă a felului în care Guvernul Johnson administrează criza coronavirus.

(RS)


Etichete marea britaniedecesecoronaviruseuropapandemie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live