Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALA (R) Miercuri, 21 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, Ierusalim

6 Decembrie 2017
Vizualizari: 394
Comentează add

Preşedintele Donald Trump l-a informat pe Mahmoud Abbas despre intenţia de relocare a Ambasadei americane de la Tel Aviv, la Ierusalim.

M. Abbas cheamă la finalizarea imediată a reconcilierii naţionale

dragos-ciocarlan-ierusalim

Liderul Autorităţii palestiniene, Mahmoud Abbas. Foto: Arhivă Reuters.

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a chemat la finalizarea imediată a reconcilierii naţionale, cu câteva ore înaintea discursului preşedintului american Donald Trump în care se aşteaptă să fie anunţată recunoaşterea Ierusalimului, capitala Israelului.

Purtătorul de cuvânt al liderului palestinian a declarat că preşedintele Donald Trump l-a informat pe Mahmoud Abbas despre intenţia de relocare a Ambasadei americane de la Tel Aviv, la Ierusalim.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu nu a făcut nicio declaraţie în legătura cu decizia preedintelui Statelor Unite Donald Trump.

Liderul autorităţii palestiniene Mahmoud Abbas şi Organizaţia Hamas, încearcă să ducă conflictul în plan religios cu toate că statutul locurilor sfinte din Ierusalim nu se modifică cu absolut nimic prin recunoaşterea Ierusalimului capitală a Israelului.

Declaraţiile palestiniene din ultimele zile vizează patru zone de conflict posibile: Ierusalinm, Cisiordania, Gaza şi sectorul cu populaţie arabă din Israel.

Armata şi poliţia au luat în calcul tulburări în masă sau izolate atacuri teroriste la Ierusalim, inclusiv deteriorarea situaţiei în Cisiordania şi Fâşia Gaza.

Tulburările care au urmat după instalarea detectoarelor de metale în luna iulie au expus o nouă dimnesiune a conflictului.

Administraţia locurilor religioase din Ierusalim i-a scos pe palestinieni în stradă sub pretextul că trebuie apărată moscheea /.../.

Ministrul Educaţie Naftali Bennet afirmă că şi alte ţări ar trebui să ia exemplul Statelor Unite. Ierusalimul afost şi va rămâne capitala eternă a evreilor.

Mai mulţi aliaţi ai Statelor Unite şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibile tulburări în urma deciziei preşedintelui Donald Trump.

Şeful serviciului palestinian de informaţi Majid Faraj, nu a reuşit să convingă autorităţile americane în misiunea sa la Washington şi este de presupus că preşedintele Mahmoud Abbas va lăsa strada să se exprime.


Etichete mahmoud abbaspalestinaianisraeldonald trumptel avivambasadaierusalimhamas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live